О НАМА

"ЕВРОПСКИ ПОКРЕТ НАШИ КОРЈЕНИ" је основан јула 2009 године као први и једини црногорски покрет за борбу против ционизма глобалиста - сатаниста Новог светског поретка и Ватикана.НЕ дијелимо људе на вјеру и политичку припадност. Циљ нам је окупљање слободних, независних, умних људи који познају ТЕОРИЈУ ЗАВЈЕРЕ НСП ХАЗАРА “. Само заједно и организовано се можемо супроставити сектама и тајним друштвима инфилтрираним кроз институције држава, међународних организације, компанија и сл, које промовишу процесе попут демократије, комунизма, фашизма, либерализма, бољшевизма, глобализма, капитализма, религија, унија, мултикултуралности, униполарности, једнополарности, федерација, конфедерација и сл. Њихове слуге су инсталиране у свим државама свијета, лажна духовна песница им је Ватикан, војна Америка, Нато пакт, ЕУ, и лицемјерни крволочни Лондон сити, мозак и финансијер свих злочина. Дјелујући кроз: УН, ЕУ, СЗО, ММФ, СТО, УНИЦЕФ , УСАИД, ЦИУ, ФБИ, ИНТЕРПОЛ, МОСАД, ГРУ, ФСБ и многе секте и тајна друштва ОНИ без милости за компромисом спроводе свој крвави план жртвовања.

Генерална скупштина УН усвојила је 10.Новембра.1975 године, историјску резолуцију број 3379 у којој је јеврејски ционизам препознат као облик расне дискриминације народа.Ционизам је облик јудаизма, а јудаизам је духовни садржај ционизма препознат као суперфашизам или паразитизам над цјелокупним човечанством.Пипке невидљиве хоботнице која стеже законима, преварама и манипулацијама осјећа сваки становник планете јер није информисан.У Црној Гори то су жидоционисти НСП (Питер Манк, Сорош, Дерипаска, Статис, Ротшилди, Рокфелери и остале слуге жидоционистичких бандита купљене да фингирају демократију. Као наши грађани они су специфичних презимена и имена као и они на “ић” како би се инфилтрирано борили за своје глобалне интересе уништења Црне Горе.

Зато Црна Гора као земља треба да тежи уједињењу и суживоту са свим пријатељски народима који подржавају Русију као стуб отпора планетарном фашизму глобалиста.Враћање коријенима, изворном словенству и нашем СТАРОМ КАЛЕНДАРУ доноси мир и благостање за наше пријатеље и све словенске народе без обзира на вјеру и нацију. Једино тако можемо спасити себе од АНТИХРИСТА - Новог светског поретка Хазара.

Са интернета смо брисани 12 пута (8 пута фејсбук и 4 пута Гугл) ???? И вас су урачунали као жртву у савршеном злочину лажи и обмана ! пробудите се !

ЗАУСТАВИМО ХАЗАРСКИ ПРОЈЕКАТ ПАЛЕСТИНЕ У ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРНОЈ ГОРИ ! НАША ЗЕМЉА, НАША ПРАВИЛА И ЗАКОНИ !

ОСТАЛИ САМО ПОКУШАВАЈУ БИТИ АНТИГЛОБАЛИСТИ ЈЕР ИМ ГЛУМУ ПЛАЋАЈУ ЦИОНИСТИ !

СТАТУТ ЕВРОПСКОГ ПОКРЕТА НАШИ КОРЈЕНИ – ФРОНТА НАРОДНА ПРАВДА – ОСНОВАН 2009 https://antiglobrusmnesrb.blogspot.com/2012/12/blog-post_22.html

Емаил: nashirusmnesrb@gmail.com Адреса: Његошева бб 81400 Никшић - Црна Гора Ju tube канал: https://www.youtube.com/channel/UCK4z83815lxarBHo1-UPIuw

12. Зауставите фалсификовање језика и историје Црне Горе !

3.
Реаговање на фалсификовање  Његоша и историје Црне Горе и Словенских  народа  кроз            
“ Међународни славистички скуп “ у Црној Гори


 НОВОЦРНОГОРСКО, РЕЖИМСКО УНИЖАВАЊЕ ЊЕГОША И ЦРНЕ ГОРЕ,
или дукљански обрачун са аутентичним идентитетом Црногораца

  Самозвани новоцрногорци и њихови удружени антисрби, а сви бивши Срби, у години Његошевог јубилеја, 2оо година од рођења ловћенског и свесрпског генија, приређују невиђене антињегошевске манифестације, по Црној Гори. Тако владика Раде, како су га из милоште и нарочите љубави звали ондашњи Црногорци, најелитнији Срби, а косовски завјетници, постаје заточеник њихова безумља и осуђеник од његова дјела, а у суштини отпадника и од Његоша и величанственог му књижевно-философског дјела.
 Највећи зналци и тумачи Његоша истичу Његошеву националну српску и, изнад свега завјетну косовску мисао, на којој је искрило свеколико му и бесмртно дјело! Никад као данас не треба подсјећати и цитирати једног од највећих свјетских писаца, нобеловца Ива Андрића и његов умни есеј: „Његош као трагични јунак косовске мисли“! Прије свега и због највеће црногорске бруке у свим прошлим и будућим вјековима – признања Косова и Метохије, као независне и шиптарске државе, од актуелог новоцрногорског режима. Не треба мудрост, па знати да су то идејна недоношчад крвавог комунистичког режима, али и слуге глобализма свјетскога, најекстремнијег антихришћанског и античовјечанског покрета данас и јуче.

Нико и ништа режимским злодјелатницима не стоји, као непремостива брана, у глобалистичком антицрногорству, као Његош. Зато су окупили и окупљају све непријатеље традиционалне, хришћанске и српске Црне Горе, да Његоша представе безбожно, без косовске и српске завјетне мисли, националне српске идеје и црногорске завјетности и жртвености тој светој идеји! Метафорично казано, на племениту и велелепну ружу, звану Његош, накалемљују кукуријек и његове отрови. У бесрамном насиљу над Његошем, и његовим и староцрногорским, српским идентитетом! Ријеч је о културоциду и геноциду, над Црном Гором, њеним аутентичним насљедницима, историјом и над Њеошевим дјелом, а  све са силним народним новцима.

Врхунац безумља је превођење Његоша, са његова језика српскога и нарјечја старога црногорскога,на тамо њихов новоцрногорски.У невиду и злочину њихову, треба их питати: Гдје би новоцрногорски језик у вријеме Његоша и јесу ли то Његоша вратили на поправни и све његове и наше умне претке?
  
Срећа је што је Њеогшева Црна Гора жива и све види и превише трпи! Свака сила је за мало и за велику бруку. Свијећа Његошева и његошолога је луча вјечна, а силеџијска, ничија не издржа до зоре! Зато треба  чувати образ, име и достојанство.
 Његошева луча, име, писмо, језик, мудрост, народност и идеје су вјечне и наше!  Скрнавитељи и насилници над Његошем потписују се туђим писмом(латиницом) и мисле туђом главом!



        У Никшићу , 09.09.2013.                          
                                                      
                                                                                    Жарко Томановић,   
                                                                                  и наш тим  културолога

ПОСЛАТО МЕДИЈИМА(А НЕ ОБЈАВЉЕНО) И МИНИСТАРСТВУ НАУКЕ 


MINISTARSTVO NAUKE
Rimski Trg br. 46
81 000 Podgorica
Crna Gora
KABINET MINISTRA NAUKE

Telefon: (+382) 20 482 145; 234 116
Fax: (+382) (0) 20 234 168
E-mail: kabinet@mna.gov.me

BrankicaKalezić, Tehničkisekretar

Telefon: (+382) 20 482 145
E-mail: brankica.kalezic@mna.gov.me
Milena Milunović, Savjetnikzaodnosesajavnošću
Tel: (+382) 20 234 116
Mob: (+382) 67 643 959
E-mail: milena.milunovic@mna.gov.me
MINISTAR
Prof. BranislavMićunović
Tel.+382 41 232 571
Fax.+382 41 232 572
E-mail:  kabinet.kultura@mku.gov.me 
UlicaNjegoševa, Cetinje, Crna Gora
 KABINET MINISTRA KULTURE 
ŠEF KABINETA
DanicaBogojević
Tel.+382 41 232 570
Fax.+382 41 232 572
E-mail: kabinet.kultura@mku.gov.me
NACIONALNA KOMISIJA ZA UNESCO
GENERALNI SEKRETAR
MarijaRažnatović
Tel.+382 41 232 599
Fax+382 41 232 572
E-mail: marija.raznatovic@mku.gov.me         
Slavoljub STIJEPOVIĆ, Ministarprosvjete i sporta u VladiCrne Gore
Kontakttelefon: +382 20 410 100
Faks: +382 20 410 101
E-mail adresa: mps@mps.gov.me 
Adresa: Vaka Đurovića b.b., 81000 Podgorica 
Institutazacrnogorskijezik i književnost Adnan Čirgić
Tel: 020 265 014
Fax: 020 265 021
E-mail: info@icjk.me 
Adresa: bulevar  Mihaila   Lalića br. 1


Filozofski fakultet  Niksic


Adresa:
DanilaBojovića bb, 81400 Nikšić, CRNA GORA

Tel: +382 40 243 921 
Fax: +382 40 247 109
Studentskaslužba:

Tel: +382 40 243 912 
Fax: +382 40 247 109
e-mail: ff@ac.me





Kancelarija  za post diplomske magistarske i doktorske studije

Tel: 040 243 976,

e-mail: majdam@ac.me


prof. dr TatjanaBečanović (predsjednik)


UNIVERZITET CRNE GORE Cetinjska br.2
81 000 Podgorica
Crna Gora



Telefoni: + 382 20 414 255
Fax: + 382 20 414 230
E-mail:
rektor@ac.me
rektorat@ac.me



2.



ПИСМО ПРЕМИЈЕРУ ЛУКШИЋУ ПРОТИВ ФАЛСИФИКОВАЊА СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ИСТОРИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ
 
Поштовани   господине Лукшићу,

  Ви сте се толико уживјели у улогу премијера да сте грешком прешли  у  „врсног“ лингвисту, који нам даје лекције из ове научне области. Или можда гријешимо јер вам  Ваши савјетници овако нешто потурају као кукавичје јаје, а можда ни они не знају да је ћирилично писмо најстарије  писмо  људске цивилизације.
Подсјећања ради, на научном скупу лингвиста у Милану 1987. године, па 2004. године у Новом Саду  је званично потврђено и усвојено да је Винчанско писмо односно Србица најстарије писмо у свијету које је настало 5300. година прије нове ере на подручју Подунавља и Поморавља одакле се хиљадама година ширило по Европи и Азији.  У савременој ћирилици је од 26 слова Винчанског писма  22 знака што довољно говори о континуитету ћириличног писма. Грчко писмо је настало из Србице у 7. вијеку прије нове ере, а римско латинско писмо крајем 3. вијека прије нове ере. Латинско писмо је до 8. вијека нове ере званично преузела Римска црква и наметнула је новост-вореним западноевропским народима увођењем хришћанства односно католицизма.
Ћирилица је опстала и остала као писмо на подручју православних држава обзиром да је Ватикан, свуда гдје је достизала његова власта, прогањао ћирилицу  што чини и данас.
Савремено ћирилично писмо је преобликовано Винчанско писмо негдје средином 19. вијека. И не само то. Упоредо са тим је преобликована  и српска латиница, која је такође јединствена у свијету јер се и она базира по систему један глас једно слово што није својствено свим другим латиничним писмима.  Илирским покретом, прије нешто више од 160 година, Хрвати су од Срба преузели званично србски језик и србску латиницу, а онда и србску литературу, посебно српску дубровачку књижевност. Под утицајем  Ватикана срећом нијесу преузели и српску ћирилицу јер би до данас они преузели и цијелу српску књижевност.
Данас потезом пера Ви хоћете да избрише историју српског језика стару преко седам хиљада година, Више хиљада година народ са ових простора је баштинио и српски језик и српску ћирилицу. Сва књижевност која је настала на овим просторима Црне Горе до данашањих дана је српска књижевност.Народ и језик се не могу мијењати. Они остају и опстају и поред свих непријатеља, али се власт мијења јер она није богом дата и она је пролазна као и све на земљи.
По Вама да би се Устав  Црне Горе промијенио потребно је три петине оних који би то подржали на могућем референдуму.  Ми се питамо колико Вам је  требало петина, и то без референдума, да све грађане Црне Горе доведете  у ово вјештачко стање безвлашћа. Данас је за Вас Устав  Свето писмо које се не може мијењати Иако у Црној Гори двије трећине званично говори српским језиком, односно та скала се може попети на близу 95 %  оних који говоре српским језиком ма како га Ви  звали.
На овај начин су грађани Црне Горе који говоре српским језиком постали  ,захваљујући Уставу и Вама , таоци црногорске политике и грађани другог реда. Ви кажете  да српски језик не може у Устав  па се питамо за кога је писан највећи правни акт ако у њему нема мјеста за највећу језичку заједницу у Црној Гори.
Ви и ваши савјетници сте очигледно превише плаћени за свој рад и нерад ,Ви потискујући науку радите за непријетеље народа Црне Горе,Ви фалсификујете цијелу историју Црне Горе,Ви фалсификујете лингвистику као науку и Ви кршите Устав Црне Горе.Ништа Вас не оправдава што ово не знате али почните учити што пре јер и незнање има цијену.



Жарко Томановић

и тим историчара                                                          У    Никшићу  18 Маја 2012


 1.