О НАМА

"ЕВРОПСКИ ПОКРЕТ НАШИ КОРЈЕНИ" је основан јула 2009 године као први и једини црногорски покрет за борбу против ционизма глобалиста - сатаниста Новог светског поретка и Ватикана.НЕ дијелимо људе на вјеру и политичку припадност. Циљ нам је окупљање слободних, независних, умних људи који познају ТЕОРИЈУ ЗАВЈЕРЕ НСП ХАЗАРА “. Само заједно и организовано се можемо супроставити сектама и тајним друштвима инфилтрираним кроз институције држава, међународних организације, компанија и сл, које промовишу процесе попут демократије, комунизма, фашизма, либерализма, бољшевизма, глобализма, капитализма, религија, унија, мултикултуралности, униполарности, једнополарности, федерација, конфедерација и сл. Њихове слуге су инсталиране у свим државама свијета, лажна духовна песница им је Ватикан, војна Америка, Нато пакт, ЕУ, и лицемјерни крволочни Лондон сити, мозак и финансијер свих злочина. Дјелујући кроз: УН, ЕУ, СЗО, ММФ, СТО, УНИЦЕФ , УСАИД, ЦИУ, ФБИ, ИНТЕРПОЛ, МОСАД, ГРУ, ФСБ и многе секте и тајна друштва ОНИ без милости за компромисом спроводе свој крвави план жртвовања.

Генерална скупштина УН усвојила је 10.Новембра.1975 године, историјску резолуцију број 3379 у којој је јеврејски ционизам препознат као облик расне дискриминације народа.Ционизам је облик јудаизма, а јудаизам је духовни садржај ционизма препознат као суперфашизам или паразитизам над цјелокупним човечанством.Пипке невидљиве хоботнице која стеже законима, преварама и манипулацијама осјећа сваки становник планете јер није информисан.У Црној Гори то су жидоционисти НСП (Питер Манк, Сорош, Дерипаска, Статис, Ротшилди, Рокфелери и остале слуге жидоционистичких бандита купљене да фингирају демократију. Као наши грађани они су специфичних презимена и имена као и они на “ић” како би се инфилтрирано борили за своје глобалне интересе уништења Црне Горе.

Зато Црна Гора као земља треба да тежи уједињењу и суживоту са свим пријатељски народима који подржавају Русију као стуб отпора планетарном фашизму глобалиста.Враћање коријенима, изворном словенству и нашем СТАРОМ КАЛЕНДАРУ доноси мир и благостање за наше пријатеље и све словенске народе без обзира на вјеру и нацију. Једино тако можемо спасити себе од АНТИХРИСТА - Новог светског поретка Хазара.

Са интернета смо брисани 12 пута (8 пута фејсбук и 4 пута Гугл) ???? И вас су урачунали као жртву у савршеном злочину лажи и обмана ! пробудите се !

ЗАУСТАВИМО ХАЗАРСКИ ПРОЈЕКАТ ПАЛЕСТИНЕ У ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРНОЈ ГОРИ ! НАША ЗЕМЉА, НАША ПРАВИЛА И ЗАКОНИ !

ОСТАЛИ САМО ПОКУШАВАЈУ БИТИ АНТИГЛОБАЛИСТИ ЈЕР ИМ ГЛУМУ ПЛАЋАЈУ ЦИОНИСТИ !

СТАТУТ ЕВРОПСКОГ ПОКРЕТА НАШИ КОРЈЕНИ – ФРОНТА НАРОДНА ПРАВДА – ОСНОВАН 2009 https://antiglobrusmnesrb.blogspot.com/2012/12/blog-post_22.html

Емаил: nashirusmnesrb@gmail.com Адреса: Његошева бб 81400 Никшић - Црна Гора Ju tube канал: https://www.youtube.com/channel/UCK4z83815lxarBHo1-UPIuw

4. НЕ у НАТО живо блато ─ Штампа , интернет , реакције , ставови ,писма



Извршни директор  Европског покрета  наши корјени  Жарко Томановић  за информер ЦГ, истиче  да  аутори  билборда  односно они који се потписују као  >> црногорске патриоте << очигледно не познају нашу историју.Црна Гора се налази у чељустима Новог светског поретка коме нико не смије да стане на пут.Пре неколико  година Влада је добила упозорење  од Русије да не прима инвеститоре  који се представљају као  Руси само зато што имају руски пасош.Они се тако представе а наш наивни  народ одмах  поверује у то.Као пример можемо навести КАП  и Олега Дерипаску који није Рус.Такође можемо доказати и за остале фирме које су  >> црногорске патриоте << навеле.Истакао бих да су људи који се крију иза тог псеудониума  ђавоље слуге и да немају ни Ц од  црногорских  патриота.



























Реакција на ставове Дритана Абазовића“ НАТО И ЕУ ТРАЧНИЦЕ ИСТОГ КОЛОСИЈЕКА”


27.11.2012 

Послато на лични имејл Дритана Абазовића
katakomba@hotmail.com и медијима





http://www.enovosti.info/index.php?option=novosti&catnovosti=14&idnovost=57969#.ULYiRXZY2Bs

Читајући и слушајући Ваше ставове које сте изнијели до сада стичем утисак да Ви као млад политичар не великог ускуства, олако и без трунке стида дозвољавате себи да већ учествујете у једној политици преваре коју нам сервира НАТО и ЕУ .


Лично не бих имао ништа против да нам ту превару сервирате тако што све ове године народ Црне Горе о доброчинствима НАТО и ЕУ информишете, тако што би сте понудили грађанима избор и дали шансу да се на медијима које клика владајуће коалиције држи под контролом и уцјенама изнесе сав прљави план ЕУ и НАТО пакта.
Креирајући такву политику једностране насилне пропаганде НАТО и ЕУ Ви у ствари помажете окупацију наше Црне Горе и величате ратове на просторима бивше Југославије.
Ви кажете да смо показали колико смо незрели, суштина је да су нам ратови наметнути од истих оних који су креирали први и други светски рат, сада та ционистичко - јудејска коалиција је окупирала Косово и гле чуда Ваши сународници су преваспитани, породица им је уништена а Косово је отето како би Весли Кларк, Олбрајтова и Сорош са осталим глобалним пљачкашима управљали телекомуникацијама и рудним богаствима.


Ваши Aлбанци ЋУТЕ,док им жене и кћерке преваспитавају демократијом по НАТО борделима на Косову, Ваши Aлбанци умиру јер су озрачени, Ваше Aлбанце трују ГМО храном из базе Бондстил, дају  им дроге на килограме, и то све ради пројекта пљачке ресурса Косова од Јеврејских екстремиста.

Питам Вас као држављанина Црне Горе зашто никада нијесте споменули МЕТОХИЈУ која је црногорска, на којој изгину 30,000 црногорских ратника
? Питао бих Вас ја много, али ево пар питања од непрограмираног мозга, хвала Богу још добро функционише јер није оштећен матрицом Новог Светског Поретка о коме Ви не смијете ни да зуцнете.
Зашто не понудите грађанима поред ЕУ и НАТО интеграција нову заједницу, која није насилна, која не пљачка ресурсе, која се духовно издиже изнад трулежи западног ционизма, будућу Евроазијску унију ?
Да ли Ви прикривајући чињенице да се у Европу може ући преко Москве а не преко Брисела свјесно доводите џелате у Црну Гору ? Питао бих Вас,  а сигурно сте читали о издајничком  СОФА споразум који је потписао Председник Црне Горе Филип Вујановић у коме се јасно каже да Америчка војска не одговара никоме сем Америци за почињену штету и злочине?

Питао бих Вас да ли имате петљу  да кажете народу Црне Горе да сте до сада лагали и обмањивали о плановима НАТО и ЕУ ?

Питао бих Вас да ли имате, то јест да ли смијете понудити Евроазијску Унију грађанима Црне Горе


Ако смијете све ово рећи јавно, онда Вам се желим извинити, а третирати Вас као неинформисаног младог политичара, у случају да не смијете зуцнути о рату за ресурсе НАТО пакта, планираној колатералној штети ЕУ, о оних 200 атомских бомби Америке које европљани желе да врате Америци, а теткица Хилари пожури да још више уцијени Европу па им каже
, НЕ УГРОЖАВАЈТЕ концепт вођења НАТО ратова !

Питао бих Вас, али да Вас не збуним, а знам да се на факултету политичких наука са шапатом говори о Новом Светском Поретку
? Зашто Ви не би сте били први који би сте пропагирали поред Европске Уније, једну модерну духовну Евроазијску Унију ? мало појаснили Брикс, Шос, ОДКБ...? 

Да ли знате да ова дружина чини више од 60% територије планете и ресурса, и да су још 2006 године формирали БРИКС савез као отпор пљачкашима  НСП ? 

Само овако Ви би сте имали мисију од Бога да спасите и Албанце и Србе и нашу и вашу Црну Гору од будуће колатералне штете Новог светског поретка.Тада би сте били истински патриота и политичар који би помогао интеграције Црне Горе, али не у систем безбедности насилних злочинаца који су нас убијали, пљачкали и понизили па сада увлачењем Црне Горе у злочиначки НАТО ПАКТ И ЕВРОПСКУ УНИЈУ желе опрати крваве руке и одговорност од будућег суда правде.

Само ако би сте навели ционистичко - јудејске злочинце, које Ви не смијете споменути јер они свуда имају пипке а радо дријеше кесу ко заступа њихове фукарлуке по планети Ви  би  сте имали блиставу каријеру, али све ми нешто говори да сте Ви профилисани по матрици оних РОТШИЛДОВИХ слугу који су направили приватну сировину од Црне Горе и који су сада у Црној Гори са својим колонијалним уговорима
. Стога  вам желим срећу у вашем политичком обмањивању које је све само не фер плеј. 
Као  геополитички лаик сада бих цитирао Кисинџера  ционисту и  злочинца.  "Бити непријатељ Америке није лако, али бити пријатељ Америке је фатално".                       Радо бих са Вама укрстио аргументе  НАТО и ЕУ интеграција у некој емисији која би ишла само директно.

Срдачни поздрав,

Жарко Томановић
Извршни Директор



ОТВОРЕНО ПРОТЕСТНО ПИСМО НАТО ПРОМОТЕРИМА















Уторак 6 Нов. 2012


  1. Амбасади САД — Амбасадорки Сју Кеј Браун
  2. Вицaдмиралу Драгану Самарџићу
  3. АНБ Бору Вучинићу
  4. Премијеру Игору Лукшићу
  5. Начелници ВЦГ Милици Пејановић Ђуришић
  6. Алфа центру Председнику Александру Дедовићу
  7. Инфо центру о Евроатланским интеграцијама
  8. Центру за демократску транзицију
  9. Помоћници НАТО секретара Колинди-Грабар Китановић  











Поштовани ,
 
Поводом отварања''Центра о Евроатланским интеграцијама'' оштро протестујемо из разлога што сте ви насилници демократије.

Све ове године ви сте кампању НАТО пакта водили са подвалама и преварама и никада нијесте дали да се чује глас противника НАТО пакта сем минут или два по вашем сценарију.
О преварама и лажима које ви користите у Црној Гори могао би се написати један ратно-обавештајни роман.
Пре свега желимо Вас упозорити да угрожавате територију Црне Горе насилним лажима и програмираном окупацијом, желимо вас подсјетити да је носилац суверенитета Црне Горе грађанин а не неки уцијењени политичар који мора да игра за ваше уцјене, желимо вас подсјетити на ваше игнорисање жртава НАТО пакта, игнорисање последица уранијума који је расут по Црној Гори.Желимо вас подсјетити на насилну едукацију професора Црне Горе како би они испирали мозак нашој дјеци која сјутра требају да убијају за вас. Желимо вас подсјетити да сте ви окупатори Црне Горе и да је вријеме да размислите да оваква  преварантска кампања  штети и вама и једној малој еколошкој земљи .

Такоће  вас упозоравамо  на ваш подли окупаторски СОФА споразум који могу имплементирати само издајници ове земље и слуге НАТО пакта, који је све ратове исценирао како би пљачкао ресурсе са банкарима НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА.


Стога вас позивамо да престанете са насиљем у медијима , а новац који немилосрдно сипате вашим плаћеницима донирате како би се у центру свих градова Црне Горе изградила плоча на којој би била исписана имена оних који су креирали рат за ресурсе КОСОВА и Метохије, поставили руту за шверц дроге из Авганистана и тако уништили словенске народе у сукобу са Русијом.

Једино оваква политика би створила услове за фер дијалог
који би имао позитивне ефекта по глобалну стабилност човечанства коју једино ви угрожавате.


Жарко Томановић, 
ЕП НАШИ КОРЈЕНИ 




ОТВОРЕНО ПИСМО МИЛАНУ РОЂЕНУ   И   ПОЗИВ ВОЈСЦИ И ПОЛИЦИЈИ ЗА ХАПШЕЊЕ МИНИСТРА РОЋЕНА ЗБОГ ВЕЛЕИЗДАЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ   НАТО ПАКТУ





Поштовани Милане Роћене,не желим Вас ословљавати ни са господине ни са министре ,јер очигледно је да Ви нијесте ни господин ни министар сем на папиру.

Ваша дипломатија има обрисе бизнис преваре па нам личи ко да већ желите да активирате Вашу грађевинску машинерију како би сте градили НАТО базу да се дивите љепоти Црне Горе а онда сходно закону направили профит од тристотине милиона еура а нијесте  платили ни један еуро пореза.Ви немате право да једну државу нудите некоме, није она Ваша и Ваших превараната који су спремни да је окупирају, сем ако желите да на тај начин вратите дуг Дерипаски и жртвујете грађане.

Ви желите да увођењем НАТО пакта у Црну Гору преваром и лажима себе ставите изнад устава Црне Горе и почините велеиздају, а уз то још и да профитирате тако што би сте Ви градили НАТО базу.
Ви не поштујете УСТАВ у коме се каже да је територија Црне Горе неотуђива, а да је грађанин носилац суверенитета.
Политика коју Ви водите симптоматична је само за једну организацију на свијету, а њихов мото је “преварама ми владамо,преварама ми окупирамо, преварама ми водимо ратове и преварама ми отимамо државе” .

Да је Црна Гора правна држава Ви би сте за овакво дјеловање и велеиздају  били већ у затвору.


Жарко Томановић
Извршни Директор Никшић 14. 05. 2012.


ВОЈСКА ЦРНЕ ГОРЕ

Муп Црне Горе

Поштована господо,

Сходно покушајима ВЕЛЕИЗДАЈЕ и припреме за ВЕЛЕИЗДАЈУ позивамо Вас и ваше безбедоносне службе максимално да се активирају и да не дозволе велеиздају Црне Горе од Министра иностраних послова Милана Роћена који жели да са НАТО пактом окупира Црну Гору и профитира на изградњи НАТО база.

Подсјећамо Ваше службе на УСТАВ Црне Горе и

Члан 3
Територија Црне Горе је јединствена и неотуђива.

па сходно безбједоносним ризицима И ВЕЛЕИЗДАЈИ у припреми и покушају позивамо Вас да радите свој посао за који Вас плаћају грађани и да под хитно приведете и испитате Министра Роћена како би се свака сумња у ВЕЛЕИЗДАЈУ отклонила. Ако се утврди да постоји елемената ВЕЛЕИЗДАЈЕ да га ставите у притвор до правичног судјења

Жарко Томановић
Извршни Директор Никшић 14. 05. 2012.


ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕМИЈЕРУ ЛУКШИЋУ
Поводом притиска "НАТО пакта и Европске уније"   на Владу Црне Горе да мијења устав  како би војска Црне Горе лакше ратовала за интересе НАТО   земаља у Авганистану 

 23.01.2012 Никшић















Поштовани,

Гдине-Премијеру Игоре Лукшићу,

Ви сте свједок ,или можда због “суперсоничних исценираних дешавања“ несвјесно не сагледавате чињенице да НАТО пакт има сценарио.Молимо Вас немојте ни помислити да су ово само „празне приче“ као високи појединци из војске Црне Горе који нам ни данас не смију изаћи  на ТВ дуел “поводом запрашивања грађана Црне Горе“ и многих других тема.
Ви добро знате да наше небо и море не штити војска каква је сада,захваљујући Влади Црне Горе .
Ви добро знате да војска која иде да ратује за „бодове“ како би ријешила стамбено питање у сопственој држави на рачун окупације друге државе није војска.Ви добро знате,  а и ми знамо да под притиском радите све против грађана Црне Горе и на силу нас увлачите у „НАТО нарко картеле“ који преко Црне Горе шверцују дрогу из  Авганистана.
 Да ли Ви то подржавате нарко картеле? Да ли се неко и због ког интереса заклео на вјерност НАТО пакту па макар и по цијену колатералне штете државе Црне Горе ?
Ви као премијер са визијом ако је истински имате „НЕ наметнуту” данас после овога писма дужни сте грађанима Црне Горе који чине ову државу, а плаћају Вас да свакодневно размишљате о спашавању државе и суверенитета из чељусти НАТО убица.

Упозоравамо Вас да НАТО промотери јавно говоре  да НАТО има механизме да грађани буду за НАТО.Упозоравомо Вас да кампања коју води ваша Влада је насилна и лажна јер 70% грађана је против.
Упозоравамо Вас да учините све да претсане лаж ваших НАТО промотера и да новац за НАТО лажи узет од грађана инвестирате у социјалне програмне за гладне и бескућнике.
Напомињемо Вас да све што почива на лажима може имати далекосежне последице по државу.

На крају Вас позивамо да поштујете устав и територију Црне Горе , а подсјећамо да члан 2 Устава јасно каже носилац суверенитета је грађанин, члан 3 територија ЦГ је неотуђива и јединствена.Напомињемо да исту методу лажи и обмана Влада  Црне Горе користи када су у питању ЕУ интеграције и да поштујете обадва члана и приликом ЕУ интеграција и  да за промјену устава нема потребе.


Срдачно,

Жарко Томановић
Извршни директор
“Еп НАШИ корјени“ Никшић 23 01 2012


 
01.10.2010.
 Европски покрет   НАШИ КОРИЈЕНИ  упозорава јавност Црне Горе  да НАТО лобисти попут Уроша Звери, Сава Кентере, Драгана Пејановића са  владом   Црне Горе  перманентно покушавају пет  година да поправе рејтинг који није ни 30%.
"Поново користимо прилику да Владу ЦГ позовемо само на директни ТВ дуел о НАТО интеграцијама како би се избјегле манипулације  под контролом власти и центара моћи који раде  против демократије и интереса  Црне Горе.
Нато демо(Н)кратији не вјерујемо јер је  Саво Кентера  јавно признао да НАТО “има механизме” да већинска Црна Гора буде за НАТО"- наводи Жарко Томановић извршни директор
 „ЕП НАШИ КОРИЈЕНИ” .

Томановић истиче да министар Вучинић признаје да је Европа гора него НАТО, сјајан поглед у будућност стога господо треба да се одржи референдум за ЕУ и НАТО али не  као у Словенији.
"Поредите Црну Гору са Хрватском и примјењујете исте методе,а добро  знате да је Хрватска на превару преко ноћи мимо воље опозиције ушла у НАТО пакт
,  јер су НАТО лобисти успјели да “убиједе” пар посланика а 125,000 потписа петиције против НАТО-а није ни разматрано. 
 Напомињемо да је НАТО лажирао референдум у Албанији, дестабилизовао Македонију како би је окупирао" - каже Томановић.

Он је упитао да ли је ово демократија или демо(Н)кратија? Да ли
ви имате бар једну истинску слику о НАТО интеграцијама?  Чије наредбе морате да испуните?
Зашто не уважавате реалност да је 70% грађана за референду
м, али не онај о коме говори Кентера ?

Упозоравамо да је НАТО прикривен и да он има мрачне планове о којима грађани ништа не знају закључио је Томановић.


14.08.2010

Извршни директор Европског покрета "Наши Коријени"  Жарко Томановић оптужио је данас Министра одбране Црне Горе Бора Вучинића да преваром издаје Црну Гору.

  Томанивоић је поводом Вучинићеве изјаве да ће парламентарном већином и мекшим ставом опозиције Црна Гора ући у НАТО позвао министра на, како се изразио,  "директан ТВ дуел" , како би укрстили  аргументе по овом питању.

" И врапци на грани знају да немате ни 25% за улазак у НАТО па вјешто обмањујете грађане и избјегавате референдум ,док се опозиција такође залаже за референдум." - наводи Томановић у писаној изјави медијима.

Томановић каже да Вучинић свјесно учествује у највећој превари и издаји Црне Горе у 21 вијеку.

 "Ви немате  чиме да се поносите јер сте окупирали Авганистан, уништили сопствену војску, избјегавате истину о окупаторском SOFA споразуму, а  да је истина болна по Вас  говори и објава  документа на сајту
Wekiliks  због којих се Америка и НАТО тресу јер су намјерно проливали крв цивила док им је трговина дрогом уносан бизнис  наводи Томановић.








РЕВИЈА Д - 11 Новембар 2009

За 80 година умро би и последњи Црногорац!

За пар година имали бисмо НАТО базе, милом или силом, затим увлачење у сукобе широм свијета зарад интереса људи који НАТО пактом остварују профит.Имали бисмо и тероризам, дрогу, сиду, упозорава Томановић

О уласку Црне Горе у НАТО алијансу искључиво теба да одлучи народ, и то на референдуму! Свако друго решење било би погубно, и за државу и за становништво, сматра Жарко Томановић, директор НВО “Европски покрет, наши коријени”. Организација је основана у јулу ове године и  према Томановићевим ријечима, чланство веже супротстављање НАТО глобализму и Новом свјетском поретку. Подржавају их  истиче он, слободни људи који им помажу у јачању анти- НАТО мреже организовањем трибина, јавних наступа, као и кроз разне пројекте. Њихов основни циљ је да појасне народу Црне Горе шта значи НАТО алијанса и какве последице држава може имати уколико без питања народа прихвати савезништво. Томановић истиче да по питању НАТО-а народ не смије да буде роб власти која се куне у државу, а уласком у тај савез жели само тренутни спас због неких својих актуелних проблема.
Ако је власт Црне Горе сигурна да по питању уласка у НАТО  да  има подршку народа, зашто онда избјегава питања везана за организовање референдума?! Мислим да се воде краткорочним интересима и да их није брига шта ће оставити покољењима. Организација “Европски покрет, наши коријени” сматра да је Црна Гора дио Европе и да треба да уђемо у породицу Европске уније, али поучени искуствима појединих, рекао бих, осионих службеника Брисела морамо бити максимално опрезни, јер је Европа имала промашаја на Балкану. Наша организација се противи учлањењу у НАТО пакт, али се залажемо да Црна Гора ово питање ријеши на референдуну са 70 одсто подршке. У случају било којег другог решења, држава Црна Гора неће постојати изузев на папиру, издаваће само возачке дозволе и чипована документа, сматра Томановић.
Улазак у НАТО, истиче Томановић, изложио би Црну Гору бројним опасностима од тог савеза, а ни од кога не бисмо имали заштиту. Цијена приступања НАТО савезу  упозорава он, веома је велика, а наша држава има малу територију, релативно слабо развијену индустрију, економију, лоше механизме одбране по свим питањима...
-НАТО базе и отрови Црну Гору би сигурно уништили, повећао би се број обољелих, пореметила флора и фауна, угрозила екологија, смањио наталитет. За 80 година у Црној Гори би сигурно умро и последњи Црногорац! Дакле, НАТО не чува природну средину, он само врши позиционирање у Црној Гори ради стратешког положаја заокруживања контроле Јадранскога мора, подршке бази Бондстил на Косову, притиска и слабљења православља на Балкану и осигурања путева дроге из Авганистана преко Црне Горе, Косова и Македоније, спремања коначног рата с Русијом због богатства Сибира и залиха гаса и питке воде за 21. вијек и слабљења Србије као најважнијег фактора који не попушта под НАТО хордама, указује Томановић.
Према његовим ријечима, НАТО базе би постале реалност и у Црној Гори.
НАТО на Балкану поново игра на карту ''велике Албаније'', угрожености муслимана, распарчавању Србије и Црне Горе. Британски обавјештајац Колман изјавио је да је НАТО војска Новог свјетског поретка, која има за циљ покоравање земаља без отпора, а све под изговором заштите од тероризма. На крају слиједи чиповање сваког појединца ради тоталне контроле и немогућности пружања отпора. То потврђују и наша биометријска документа која су експресно уведена, а већина влада других земаља их није усвојила. Ако истражујете, видјећете да је 11. септембар био режиран од банкара „свјетског поретка“, показаће вам се да све иде у прилог чињеници како је све планирано да би се свијет уплашио и дозволио НАТО-у да га брани од тероризма. То је, сматрам, лаж која ће уништити наивни свијет. Замислите само Америку која ни себе од тероризма није могла да одбрани, казао је Томановић.
Томановић појашњава да је Балкан веома интересантна мета, али уједно и подручје гдје би могло доћи до сукоба. НАТО, истиче он, јесте највећи војни савез, али није највећа војна сила.

Највећа сила је БРИКС савез, као и Шангајска унија, а ту је и унија бивших седам република СССР-а, и сви су формирани као противтежа НАТО-у.Ти савези не тлаче свијет као НАТО пакт, већ бране своје. НВО „Европски покрет, наши коријени“ апелује на све слободне грађане и институције у Црној Гори да схвате да је НАТО сувишан у данашњем систему одбране када за три до седам дана можете војску и опрему размјестити било кад и било гдје на земаљској кугли.
Нека грађани Црне Горе опуштено иступе и супротставе се још горем ропству од садашњег, нека нас подрже, нека се информишу и кажу јавно свој став, јер не могу нас све покорити! Напомињемо да се ниједна организација у Црној Гори не бави овом проблематиком, иако су нас многе подржале и потписале нашу „Анти- НАТО декларацију о неутралности Црне Горе“. Трудимо се да разоткривамо мрачне планове НАТО савеза, наша анти-НАТО мрежа расте, а и у свијету је све више оних који схватају превару и кренули су у отпор, закључио је Томановић.


За њима остају крв и сузе

Томановић указује и на чињеницу да терористички напад на Америку од прије неколико година већ изазива сумње код тамошњих интелектуалаца. Наш саговорник подсјећа да је амерички глумац, Чарли Шин, позвао новоизабраног предсједника Америке, Барака Обаму да покрене истрагу против бившег предсједника, Џорџа Буша, управо због тог терористичког напада чије последице највећа држава и сила на свијету и данас осјећа, али и страхује.
-НАТО је спреман на све, иза њега остају крв и сузе, а банкари пуне касе. НАТО има базе у 135 земаља свијета, на глобалном нивоу продају 64 одсто оружја, смјењују владе, уклањају неподобне, мијешају се у унутрашње ствари свих земаља, а све под изговором демократије. Интервенишу тамо гдје то захтијевају њихови интереси. Као примјер, навешћу Ирак. Десило се да је бивши амерички предсједник Буш признао да није имао доказа због којих је извршио инвазију на ту државу. Значи ли то убиј, спали, разори, а онда се извини?! Је ли то демократија, констатује Томановић.

Народ Црне Горе је преварен

-Народ Црне Горе је преварен лажним причама како је НАТО спаситељ, инвеститор, бранилац. У Црној Гори, кад је у питању НАТО, свакодневно народ бомбардују медијским извјештајима који долазе само од једне стране, а и то је врста специјалног рата- убијање жеље за отпором. Постоје истраживања која говоре да је огромна већина становништва Црне Горе против уласка у алијансу и ако црногорска власт на силу уђе у НАТО, онда се ради о уцјени од стране тог „банкарског новог свјетског поретка“, који је инвестирао у Црну Гору, па сад власт треба да за њих одигра улогу како би НАТО осигурао њихова богатства и профит. Изледа да се све савршено поклапа и да нам је будућност тамна, каже Томановић.

 Б.Брашњо